Galerija   

Krompirjev kolaček s kranjsko klobaso in omako iz rdeče paprike


Za 4 osebe:
0,25 kg kranjske klobase
0,40 kg kuhanega krompirja
0,15 kg ostre moke
4 jajca
sol, poper, sekljan peteršilj
oljčno olje

Omaka iz rdeče paprike:
0,25 kg paprike
0,2 l sladke smetane
0,1 l belega balzamičnega kisa
sol, poper, ščepec sladkorja
oljčno olje, muškatni orešček

Priprava:

Skuhan krompir olupimo, ga nastrgamo, mu dodamo jajca, na rezance narezano kranjsko klobaso ter začimbe in moko. Vse skupaj premešamo v gladko maso in jo prelijemo v pomaščene modelčke. Lahko v silikonske ali aluminijaste modelčke. Pečemo na temperaturi cca 30 minut 170 stopinj.

Omako iz paprike naredimo tako, da papriko očistimo, popečemo na olju, zalijemo z vodo ali govejo juho in kuhamo približno 15 minut. Dodamo sladko smetano, še malo kuhamo kakšno minuto, nato pa vse skupaj zmiksamo v gladko gostljato mako. Spečene kolačke serviramo na ogret krožnik, po katerem smo prej polili omako iz paprike. Na koncu še okrasimo s svežimi zelišči.

Dober tek!