Galerija   

Popečene rezine kranjske klobase s hrenovo zmrzlino in chutneyjem iz rdeče čebule


Za 4 osebe:
0,20 kg kranjske klobase
0.5 l sladke smetane za stepanje
2 žlici kisle smetane
5 dag delikatesnega hrena
5 lističev želatine
hrenova zmrzlina
olje
sol, poper

Chutney iz rdeče čebule:
0,20 kg rdeče čebule
15 g rjavega sladkorja
2 žlici balzamičnega kisa
0,5 l jušne osnove
oljčno olje
sol, poper

Priprava:
Kranjske klobase narežemo na trakove ali rezine. Sladko smetano stepemo, ji dodamo namočeno želatino, hren in kislo smetano. Vse skupaj narahlo premešamo in vlijemo v model. Damo v hladilnik za cca 3-4 ure, da se vse skupaj poveže. Iz rdeče čebule naredimo chutney. Čebulo olupimo in jo narežemo na rezine. Damo jo na olje, solimo, popramo, dodamo rjav sladkor in prepražimo. Zalijemo z jušno osnovo ali vodo in dodamo še balzamični kis. Kuhamo cca 20 minut. Ko je chutney kuhan, ga ohladimo in z mikserjem ali paličnim mešalnikom zmiksamo. Serviramo lahko na ohlajen krožnik z raznimi dodatki ali brez.

Dober tek!